Pesë karakteristika që duhet të i konsideroni kur blini një numërues për kartëmonedha

Për bizneset e bazuara në shitblerje me para në dore, blerja e një numeratori per kartemonedha mund të jetë një investim i zgjuar dhe një lehtësim i madh.

Këta numerues automatizojnë procesin e numërimit të parave që ne menyre manuale konsumon shumë kohë, dhe ju lejon që shpejt të arkëtoni të ardhurat e parave të një dite dhe të vazhdoni me detyra të tjera të rëndësishme. Para se të blini këtë pajisje, merrni parasysh këto pesë këshilla:

1.Shpejtësia e numërimit

Kjo është mjaft e qartë. Shpejtësia është e rëndësishme, sepse shpejtimi i procesit të numërimit të parave të gatshme është i gjithë çellimi i makines. Por faktorë të tjerë hyjnë në lojë, siç janë madhësia e xhepit të makinës. Nëse xhepi i makines është shumë i vogël duhet të prisni deris te faturohen ngarkesat e para dhe keshtu me radhe te vazhdoni tek te tjerat, në kete rast shpejtësia e makinës nuk është më avantazh. Shpejtësitë e larta të numërimit duhet të përputhen me saktësi të lartë. Kështu që shpejtësia duhet të jetë e balancuar ndaj faktorëve të tjerë.

2. Madhësia dhe lloji i xhepit

Madhësia adekuate e xhempit te makines është e rëndësishme për shpejtësinë, sepse e bën atë më efikas. Sa më rrallë që duhet të bëni pauzë për të ngarkuar më shumë fatura, aq më i shpejt behet procesi i numërimit.

3.Karakteristikat e Serisë ose Mbledhjes

Disa makina kane karaktersitka që të numërojë automatikisht deri në një numër të caktuar, dhe më pas do të bëj nje pauzë në mënyrë që ju të mund ta hiqni atë grumbull me para para se të vazhdoni. Makinat e tjera mundesojne qe te shtohen së bashku tufa të shumta parash duke mundesuar një numërim të vazhdueshëm te te gjitha tufave dhe duke ju dhënë totalin në fund.

4.Gabimi dhe zbulimi i parave te falsifikuara

Përdorimi i një makinerie për të numëruar nuk ndihmon nëse makina numëron dobët. Një makinë llogaritëse e parave me karakteristika te zbulimin te falsikimeve dhe demtieve ul mundësinë e gabimeve për shkak të monedhës së palosur ose të grisur, falsifikimeve dhe mashtimeve. Bizneset që kanë volum më të lartë shitblerjesh të tilla si dyqanet e komoditetit dhe stacionet e gazit, duhet patjeter që të i integrojne keto makina me tipare të zbulimit të falsifikimit.

5. Numeruesit me ndares

Përveç veçorive themelore të llogaritjes, disa makina mund të numërojnë me saktësi rezervat e faturave të përziera. Kjo kursen kohë kur faturat i rendisni me dorë, dhe parandalon llogaritjen e gabimeve kur një faturë e emërtimit të gabuar futet ne xhep. Disa makina rendisin grumbullat e faturave të përziera në grumbuj të veçantë me një emër, ose duke i numëruar ato ndërsa i rendisni ose thjesht i përgatisni për t’i numëruar nga një makinë tjetër.

Merrni Ndihmë Sot!
Një makinë numërimi e parave mund të jetë një ndihmë e madhe për shumë biznese, duke shpejtuar procesin e numërimit të parave të gatshme, ndërsa njëkohësisht zvogëlon gabimet e llogaritjes dhe përmirësimin e trajtimit të parave. Me një gamë të gjerë karakteristikash të disponueshme, është e rëndësishme të analizoni nevojat e biznesit tuaj dhe të zgjidhni makinën e duhur për të marrë kthimin më të mirë të investimit tuaj.

By | 2023-02-13T14:56:01+01:00 18 Dhjetor, 2019|Uncategorized|